Garmin Fenix 2

Het product uit dit artikel is helaas niet meer verkrijgbaar, bekijk de alternatieven via de button aan de rechterkant.

Garmin Fenix 2 2De Garmin Fenix 2 is een sporthorloge waarmee je tal van sporten kunt beoefenen, het speelt in op de behoefte van de allrounder. Je kunt er bijvoorbeeld gebruik van maken tijdens het lopen, fietsen, klimmen, zwemmen en skiën. Wat dat betreft kun je de volledige triatlon met het sporthorloge voltooien, al kun je er aan de andere kant natuurlijk ook rustiger mee van start gaan. De Garmin Fenix 2 is onder andere voorzien van een GPS-sensor, die zorgt voor een snelle fix om je plaats te bepalen.

Bluetooth voor Android en iOS

De Garmin Fenix 2 maakt gebruik van Bluetooth en ANT+, twee slimme methoden om gegevens te delen. Dankzij Bluetooth valt het sporthorloge te koppelen aan smartphones op basis van zowel Android als iOS. Dit maakt het tijdens het sporten mogelijk om gegevens uit te wisselen en zorgt er na afloop voor dat je de mogelijkheid hebt om je activiteiten te analyseren. De Garmin Fenix 2 zal op basis van het GPS-signaal onder andere de weg terug naar het startpunt voor je onthouden, zodat je bovendien niet meer kunt verdwalen.

Minpunten van de Garmin Fenix 2

Garmin Fenix 2 1Houd er rekening mee dat je op de Garmin Fenix 2 helaas niet de mogelijkheid hebt om je gewicht in te voeren, zodat je dit niet bij kunt laten houden. Daarnaast dient je smartphone te beschikken over Bluetooth 4.0, dat geldt alleen voor de moderne mobiele telefoons. Indien je telefoon daar niet over beschikt kun je het sporthorloge niet koppelen en mis je een deel van de functionaliteit. Indien je gebruik wilt maken van een hartslagsensor dien je die helaas los aan te schaffen, deze wordt met de Garmin Fenix 2 niet meegeleverd.

Pluspunten van het sporthorloge

Aan de andere kant zorgt de Garmin Fenix 2 met een goede GPS-sensor voor een snelle fix en kun je gebruik maken van een handige extra polsband, die bovendien verstelbaar is. Verder meet de Garmin Fenix 2 de hoogte door middel van een barometer, waardoor verschillen hierin nauwkeurig worden vastgelegd. Je kunt zonder problemen zwemmen met het sporthorloge, deze is tot 50 meter waterdicht. Wil je er binnen gebruik van maken? Je hebt daar dan geen footpod bij nodig, dankzij de ingebouwde versnellingsmeter. Op die manier kun je de Garmin Fenix 2 op tal van manieren toepassen, binnen allerlei verschillende sporten.

Het product uit dit artikel is helaas niet meer verkrijgbaar, bekijk de alternatieven via de button aan de rechterkant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.